tiistai 17. heinäkuuta 2018

Yllätyyyyyys! - Lumisia polkuja, pääsiäisherkkuja ja pelien aatelistoa


Pääsiäissunnuntai, sattumalta myös aprillipäivä ja isän syntymäpäivä.


Nautittiin ravitsevat aamiaiset (mun on pakko aina Suomeen päästyäni ostaa ja fiilistellä herneenversoa, sitä kun ei täältä saa) ja suunnattiin kohti junaa! Muu perhe ei ollutkaan tietoinen Suomessa oleilustani, vaan olettivat junan kuljettavan Annekaa ja Eliasta kohti pääsiäisen viettoa.Olin minä sitä aiemminkin pohtinut, että oispa joskus hauska tehdä yllätysilmestyminen Suomeen. Nyt oli ajankohta otollinen - vielä se aprillipäiväkin! Reaktiot olivat odotettuja: silmien hieromisia ja suun auki ammottamisia. Herkistymisiäkin.


Kaunis talvisää - ajettiin Korian sillalle, josta lähtee Alakylän luontopolku.


Saavuttiin kodalle ja tehtiin tulet. Minäkin päädyin juomaan pari kupposta maitokahvia - teen mukaan pakkaamisen pyytäminen olisi ollut liian hämmentävää, mahdollisesti jopa suunnitelmamme paljastavaa toimintaa.
Kasvispitsaa ja leivoksia. 


Lounas raittiissa ilmassa laittoi ramasemaan. Keltsulle saavuttuamme lähinnä rennosti löhöiltiin. Ja toki siinä samalla illallismenua suunniteltiin.Annekan kanssa piilouduttiin Aleksin saapuessa - piti arvata ketä vilttien alla lymyilee! Eipä minua arvannutkaan ja kyllä meitä naurattikin.


Toin isälle lahjaksi mini-biliksen :D


Itsekuivattuja päärynöitä - kylläpä olivatkin hyviä!


Tokihan Canastat piti ottaa.


Ihan mallikasta pakan kasvua. 


Sauna ja saunaolut! Kävin vähän hangessakin kahlaamassa (liian jäistä kokovartalokierähtelyyn). Juhlavaatteet päälle ja naamaan vähän meikkiä, kun "oishan se kiva" ja siirryin keittiöön auttamaan äitiä illallisvalmisteluissa.


Saanen sanoa, että kyllä oli hyvää, mutta taas se todettiin, ettei reseptejä pitäisi orjallisesti noudattaa vaan ennemminkin käyttää niitä vaan inspiraation lähteenä, kun itse sitä kuitenkin parhaiten tietää mikä toimii :)

Vielä kierros Rappakaljaa pelattiin. Pahin haaste taas pokan pitäminen hämy-vuorollansa.

Toinen pääsiäispäivä koitti ja värjättiin valkoisia munia, öö... ruskeiksi. Suklaamunankin sai. Hyvää oli. 

Yön ja aamun aikana oli satanut paljon lunta. Lähdettiin Annekan kanssa lumitöihin. Polut oli vähän turhankin helposti ja nopeasti kolattu niin tuumattiin sitten, että pari uutta polkua voisi tulla ihan tarpeeseen.
Tulihan se hiki! Oli ihanaa pitkästä aikaa nähdä noin paljon lunta, kun harvemmin sitä on joulun aikoihin niin ollut. Pitäisi ehkä alkaa harrastamaan enemmänkin noita kevättalvivierailuja.


Lounaaksi eilistä zucchinisoppaa ja salaattia härkiksellä (mikäli silmäni oikein näkevät). Niiiiin hyvää!


Tietoskabailut siinä vielä otettiin ja mämmiä! Voi onnea!


Sitten oli aika lähteä hiljalleen kohti etelää. 
Pitstop Vantaalla: pääsiäinen huipentui Tyttöjen kesken peliin kera Annekan ja Eliaksen. Huh miten kuumottavaa! Mutta taisin voittaa ja sain palkinnoksi ennustuksen. Kuumottavia olivat myös nämä chilikarkit:


Siis todella! Harvoin on mikään liian tulista meikäläiselle, mutta nää oli jo hyvinkin siinä rajoilla.

Tiistaiaamuna oli aika sanoa Suomelle heipat ja suunnistaa koto-Berliiniin syntymäpäivän viettoon.
Eväistä parhain laukussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...