sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kosmiset paardit ja markkinahumua


Pääsiäisen alla sain loistoidean: mitäpä jos lähtisin spontaanisti pikku Suomi-visiitille - osittain yllätys-sellaiselle. Pitihän uutta matkalaukkuakin päästä testaamaan. Vielä kun Pitkäperjantaiksi saapui kutsu synttäri-tupareille, niin mikä jottei!Olikin mielenkiintoista pitkästä aikaa lentää Finnairilla. Ihan jännitti suomeksi asiointi. Eikä se ihan putkeen mennytkään. Lopulta sain kuitenkin sekä mustikkamehuni että teeni.


Ilokseni minua oltiin kentällä vastassa, vaikka eipä tuo julkinen liikenneyhteyskään Koivukylään kovin haastavalta vaikuttanut. Kävimme City-Marketissa ostamassa lounasta ja juhlajuomaa. Kylläpä oli hämmentävää kun joka paikka auki Pitkäperjantaina! Olisin taas voinut viettää koko päivän kaupassa ihmettelemässä tuotetarjontaa (ihan parasta matkoilla!) mutta piti edetä päiväohjelmassa ja nälkäkin oli, tosiaan.


Olin tehnyt tuparilahjaksi kettutaulun. 


Heti oli niin kutsutut herkut pöydässä. 

Pelattiin erä jokeri-jatsia, ennen kun ruvettiin pikku hiljaa valmistautumaan iltaan. Teemana oli avaruus ja 2700 luku. Tällainen tarttui matkaan kaupasta. En kyllä oikein piitannut. Mutta ihan hieno design. Pro-vinkki tähän väliin: tällä kertaa kun matkustin pelkällä käsimatkatavaralla, mikä on sangen harvinaista, niin en pystynyt tuomaan halpaa viinaa Saksan maalta. Ostin kuitenkin kentän pikku tax free myymälästä yhden pullon skumppaa (Rotkäppcheniä), alle neljällä eurolla muistaakseni - kannattavaa.
Pääsin testaamaan beer pongia ekaa kertaa ja osoittauduinkin siinä yllättävän taitavaksi!
Ohjelmassa oli myös kaikkia hauskoja leikkejä ja mm. avaruusaiheinen tietoskabailu, joka saatettiin Annekan kanssa voittaa, jos en nyt ihan väärin muista.


Hiljaisuuden koitettua siirryttiin baariin, kuten tapoihin kuuluu. Alkuperäissuunnitelmaan oli kai kuulunut ihan vallan Helsinkiin asti matkaaminen, mutta tyydyttiin Tikkurilaan. Siellä oli Pingviini-niminen kopleksi. Kuten aina matkatessa, oli kiintoisaa tutustua paikallisväestöön!Seuraavana päivä koitti kera aamu-jatsin - radio päälle ja nopat pöydälle. 
Siistittiin paikat - autoin keräämällä kaikki ilmapallot parvekkeelle.  


Ja sitten lähdettiin liikenteeseen - johan oli nimittäin markkinat siinä lähettyvillä.

Hairahduttiin Annekan kanssa ostamaan muikkuja. No kun kutstuttiin maistamaan - ei nimittäin kumpikaan oltu koskaan moisia syöty! Eikä se nyt pahaa ollut, niin jotenkin tultui luonnoliselta ostaa pikku tuokkonen.Ei me kyllä niitä sitten kovin montaa haluttukaan syödä. Mutta tulipahan testattua!


Kuten myös joku pahanmakuinen terveysjuoma, jonka R-kioskilta ostin. Annekaa kovasti nauratti tämä asetelma - näytin kuulemma niin pultsarilta siinä röhnöttäessäni.Oltaisiin haluttu antaa loput muikut kerjäläisille tai jollekin laitapuolen kulkijalle, muttei tullut yhtään vastaan. Siihen ne sitten jäi jonkun pömpelin päälle.


Iltapäivätee ja joku tosi hyvä keksi S-marketin valikoimasta. Iltaohjelmassa oli Au Paireja ja hierontaa.Illalliseksi kokattiin pastasalaattia soijasuikaleilla. 


Mentiin aikaisin nukkumaan, oli nimittäin pääsiäispäivänä suht. aikainen herätys - siitä lisää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...