sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Kohti Tallinnaa!


Kun kerran kesäloma oli erityispitkä, tuumasin, että se antaisi otolliset olosuhteet piipahtaa Suomesta käsin jossain muuallakin. Matkapoikien kautta löytyi hyvinkin edukas tarjous Tallinnan reissulle: yksi yö laivalla, toinen Tallinnassa, sisältän bussikuljetuksen Kouvolasta.

Ja niin me lähdettiin Annekan kaa matkaan!Menomatka sujui varsinkin näppärästi ihan pikavuoro-bussilla. Heltsingissä piti vaihtaa sitten varsinaiseen laivakuljetukseen, jossa risteilykansaa oli menossa kuka mistä minnekin.


Pieni viivästys oli kuljetuksessa, mutta ei mitään hätää: hyvin ehdittiin ja laivaannousua saatiin terminaalissa venailla. Oli ilmeisen täysi laiva. Buffetissakin meidät oli laitettu samaan pöytään ventovieraiden kanssa. Laivan täti väitti, että ihan itse ollaan tehty tällainen varaus - siellä Paavo ja kumppanit jo odottelevatkin. Ilmoitin, että ei kyllä tunneta ketään Penaakaan, mihin virkailija totesi, että sitten häntä on huiputettu. No mikäs siinä, sopu sijaa antaa. Päästiinpähän ihan keulapaikoille.

Ilahduttavasti oli vaihtoehtoja kasvissyöjällekin buffassa.
Vedettiin itsemme ähkyyn, kuten tapoihin kuuluu, ja vyöryttiin siitä sitten haukkaamaan hieman raitista ilmaa kannelle.
Iltameikit naamaan.
Parit mojitot ja skumpat nautittiin. Oltais menty karaokeen, mutta se olikin ohi yhtä pian kuin oli alkanutkin.


Käväistiin vielä discossa ennen nukkumaanmenoa. Tuttuja tyttöjä löytyi tanssilattialta.


Seuraava päivä alkoi meriaamiaisella. Tankattiin oikein kunnolla, kunnes oli aika astua Viron maankamaralle.


Sateinen päivä. Meidän hotelli Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn sijaitsi alle kolmen kilometrin päässä satamasta, joten päätettiin kävellä sinne vanhan kaupungin läpi, pikku sateesta välittämättä. Optimistina ajattelin, että ehkäpä saataisiin jo meidän huone, ja voitaisiin suunnistaa suoraan hotellin kylpyläosastolle lillumaan. Mutta ei. Saatiin kuitenkin jättää laukkumme säilöön. Koitin vessassa kuivata litimärkää tukkaani käsipapereilla. Kyseltiin respasta parit vinkit, napattiin kartta messiin ja tehtiin suunnitelma.


Ensin automaatille ja sitten sadetakkiostoksille. Kuivat sukat piti myös saada.


Noin! Ja sitten suunnaksi viereinen Telliskiven alue! Siitä lisää omassa postauksessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...