tiistai 13. kesäkuuta 2017

Budapestin keskiviikkoillan riennoissa


Vuoristoilta kaupungin tasalle laskeuduttuamme käytiin kotona siistiytymässä. Iltapäiväsuihkuista oikeastaan muodoistui reissun aikana tapa. Kiva aamuisin päästä nopsakkaan liikenteeseen ja sitten vasta ennen illallistamista laittautua kunnolla. Ehkäpä ottaa pikku nokosetkin tai lasillinen siinä ohessa.


Keskiviikkoiltana vein meidät flippermuseoon, jossa näytillä yli sata flipperiä (ja joitakin muitakin pelejä) eri vuosikymmeniltä. Ja no, ei vain näytillä vaan niillä pääsi myös pelaamaan!
Ihan ilmaiseksi ja rajattomasti (kunhan siis maksoi sisäänpääsyn n. 10 EUR).
Tuolla olisi helposti saanut menemään koko päivän, mutta taidettiin tällä kertaa tyytä pariin tuntiin, sillä ruokaa piti saada kanssa. Olin tsekannut että siinä parin pysäkin päässä joen toisella puolen sijaitsi lupaava Trofea Grill -buffetravintola. Mikään RAX-buffa ei ole kyseessä, vaan asteen verran fiinimpi paikka, jossa valkoiset pöytäliinat, nurkassa pianisti soittamassa flyygeliä, pyötiin tarjoilu juomien suhteen (olut, viinit ja skumppa kuuluivat hintaan) - tunnelmallista! En tiedä onko lounasaikaan paljon lapsiperheitä esim, mutta ainakin kun näin myöhään saavuttiin niin oli ihanan rauhallista ja saatiin sivistyneesti nauttia illallisestamme.


Oli hyvät antimet ja kasvissyöjällekin riitti herkkuja. Oikeastaan mulle olisi riittänyt kattavan salaattipöydän tarjonta, mutta oli siinä lämmintäkin tarjolla. Oli myös iso kala- ja lihatiski, josta sai itse valita mitä kokki sinulle paistaisi.


Ja toki jälkkärilajitelmat viimeisen päälle.
Ehtihän siinä vajaassa parissa tunnissa parit skumpat ja punkut juoda :D Ja hintaa tosiaan alle 20 per nenä (taidettiin saada vielä alennuksella kun tultiin sen verran myöhään). Iso suositus! Varmaan menisin toistekin.

Ruokailun jälkeen hakeuduttiin malkaiseville vähän erilaisempaan ympäristöön, kun sattumalta päädyttiin Vittula-nimiseen räkäiseen baariin, jonka olemassaolon olin kyllä tiedostanut, mutta sittemmin päättänyt pudottaa kohteen ohjelmastamme. Tai ei kai se koskaan siihen kuulunutkaan.


No mutta niin, toisaalta olin kyllä tarkoituksella jättänyt iltoihin sitä arpapelivaraa. 

Sehän osoittautuikin varsinaiseksi kulttimestaksi. Juotiin kaljaa, saatiin uusia kavereita, juteltiin ja tanssittiin.

Alkoi siinä aamu melkein jo sarastaa kun lähdettiin kotiapäin. Ratikkaa odotellessa tavattiin mukava berliiniläispariskunta, joiden kanssa juteltiin niitä näitä auf deutsch.


Egészségedre!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...