tiistai 5. heinäkuuta 2016

Äidin päivänä


Lienee aika aloittaa taas Suomi-tarinoinnit! Tänä vuonna ajoitin Suomi-lomani yllättäen toukokuulle. Tai yllättäen ja yllättäen - monien etujensa tähden: Ensinäkin olin kyllästynyt huonoon lomasääsäkääni. Toukokuulle ei korkeita odotuksia - hyvät säät tulisivat iloisena yllätyksenä vaan. Lisäksi oli kiva päästä seuraamaan Euroviisuja niinikääviisufanisiskoni kanssa (ja ylipäätänsä että on lomaa niin voi hyvin keksittyä :D). Ja sattuipa samaan saumaan äitienpäiväkin!


Perjantaina saavuin. Tällä kertaa ihmisten aikoihin enkä keskellä yötä. Äiti, isä ja Anneka olivat vastassa.Aurinko paistoi, matkajuomana paikallista olutta, aktiviteettina Onnensanat-arpa ja hämmästyksen aiheena Pukarolta löytynyt salmiakki-Vichy.


Äiti teki iltapalaksi suolaista piirakkaa ja salaattia. Siinä ei sen enempiä sitten joutanutkaan. Saunassa toki taisin piipahtaa, mutta muutenhan se jo peti kutsuikin.

Aamulla lähdettiin iskän ja Dalin kanssa pikku kävelylle ja noukkimaan parit geokätköt siinä samalla.

Olivat muuten edellisillaksi hankkineet minulle tällaisen matkajuoman, mutta säästin sen koska olut.


Nythän se maistuikin! Oikeista mansikoista tehty, ihana juoma! 

Käytiin noukkimassa Anneka ja käväistiin tyttöporukalla mummin haudalla.

Pääsin tuuraamaan äitiä kuntopiiriin kun hän oli hieman puolikuntoinen. Oli spurtteja ja aika tiukat lihaskuntotreenit. Very yes siis!
Palautussettikin kuului diiliin :D


Ja mikäpäs muu aktiivisen aamupäivän olisikaan kruunannut kuin palju.


No tietysti lasillinen kuohuvaa. Mansikalla!


Vietettiin tosiaan äitienpäivää silloin aattonansa lauantaina. Oltiin pyydetty äitiä hankkimaan mieluisiaan ruokatarvikkeita, joista me lapsukaiset sitten väsättäisiin illallinen.


Keittiössä häärittiin jokunen tovi ja lopputuloksena kannettiin pöytään:


Punajuuri-vuohenjuusto bruschettat + Pinaatti-retiisi-avomaankurkkusalaatti paistetuilla herkkusienillä, paahdetuilla pinjansimenillä ja itsetehdyllä basilika-salaatinkastikkeella.


Pastaa ja pahoilaisenhilloa pinaatti-rucola pedillä. Annekan spesialiteetti. Vuohenjuustoa oli tässä myös. Ja kanapaloja (jäivät kuvasta).


Sankari sai myös drinksun, jossa galiamelonia, ananasta, kookosmaitoa ja rommia. Nyt en muista olisinko siihen limeäkin laittanut. Ja oliko se rommia vai vodkaa. No mutta, hyvin maistui!Loppuilta kului ruoka-aihesen tietokilpailun parissa. Oltiin myös vähän levyraatia tanssiin yhdistäen. Ja vielä vähän enemmän tanssia.


Kunnes oli aika siirtyä unten maille. 


Että semmoinen ihana päivä! Ja olipa muuten ihana sääkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...