perjantai 22. huhtikuuta 2016

Alisen päivä


Maanantai oli minun päivä: olin suunnitellut meille hyvinkin kivan ohjelman. Se alkoi kevyellä aamiaisella kämpillä, jonka jälkeen ulkouduttiin: käytiin vähän geokätköjä tsekkaamassa.Löytyhän se!


Otettiin ratikka uudempaan kaupunginkeskustaan Śródmieście Południoween. Siinä oli sopivasti Rossman, jossa poikettiin hankkimassa suihkusaippuaa (sitruksinen miestentuoksu sopi koko porukalle), jota ei kämpiltä löytynyt, vaikka piti. Ja saipa sieltä ibuprofeiiniakin (200mg)!

Kahvia ehdotettiin, joten mikäpäs siinä.


Käytiin nappaamassa toinen geokätkö niiltä kulmilta.


Odoteltiin vegehampparipaikan Krowarzyra Vegan Burger ovien avautumista klo 12.


Eivät tuntuneet ihan täsmällisesti aukeavan, tai ehkä aukesivatkin, mutta jotain omituista niissä oli kun ei auki saatu. No kuitenkin, sisään päästiin, ja paras pöytäkin saatiin vallattua.Siis tosi hyvät hampparit kyllä! Tykkäsin! Ja hyvä chilikastike. Kaveriksi omena-selleri-goji-taateli-marjasmoothie.

Oli aika siirtyä seuraavaan paikkaan! Olin varannut meille paikallisen Escape Roomin. Ei kustantanut kuin 150 PLN eli semmoset 35 euroa koko porukalta, mikä on kyllä todella edullista!Täpärästi saatiin kellarista paettua ja pakko sanoa, että olipa kyllä lempparipakohuone so far!

Matka jatkui. Aluntein suunnitelmissa olisi ollut käydä tässä välillä orgaanisilla kakkukahveilla, mutta ei tuntunutkaan siltä, joten otettiin suoraan ratikka joen toiselle puolen Pragaan.Ajettiin ensin epähuomiossa pysäkkimme ohi, mutta siitäkään ei koitunut mitään ongelmaa sentäs. Aikatauluni ei osoittautunut liian tiukaksi laisinkaan.


Pragaa oli luonnehdittu sellaiseksi vähän rähjäisemmäksi taiteilijakaupunginosaksi, ja jossain määriin tulikin vähän Berliini mieleen. Käveltiin Targowa-katua pohjoiseen. Olin tsekannut, että siinä oli montakin kirpparia. Kardigan-nimiseltä kirpparilta sitten aika sutjakkaan sain kassillisen kivoja vaatteita haalittua kasaan. Ne maksettiin painon mukaan, ja parilla kympillä sain vaikka mitä ihania juttuja (jotka Berliiniin vintagekaupoissa olisivat maksaneet about satasen kpl). Seuralaisiani ei tuntunut vaatekirpparit liiemmin kiinnostavan, eikä itsellänikään ollut tarvetta lähteä enempää kiertelemään, joten siirryttiin seuraavaan ohjelmanumeroon: kaljaa!


W Oparach Absurdu Ząbkowska-kadulla oli juuri niin kiva, kuin oletinkin.


(Huom! Uusi upea karvatakki)

Ystävällista palvelua, hienoja etikettejä, rento fiilis, ja viehättävän boheemi sisustus. Aikaa oli sen verran, että saatettiin käydä piipahtamassa kadun tuosella puolen "pingviinibaarissakin".Välipalan tarve oli (kun se kakku oltiin skipattu), joten otettiin täältä leivät.Baari toimi myös näyttelytilana. Siellä oli taidetta seinillä. Sitäkin pällisteltiin.


Oli taas aika jatkaa matkaa. Ulkona vähän tihutti ja oli hämärä laskeutunut. Käytiin kiskalta hakemassa matkakaljat.


Käveltiin bändimonumentille, joka harmikseni ei vaan toiminut. Tuossa rummun kyljessä on 99 biisin soittolista, josta tekstiviestitse voisi laittaa jotain soimaan.


No, eipä voinut mitään. Oli silti näkemisen arvoinen. Jatkettiin ratikalle. Siinä oli hieno kirkkokin vielä matkan varrella.


Ratikkapysäkin Park Praski -reunalta olisi paremmalla säällä, valonmäärällä ja näkyvyydellä saattanut bongata eläintarhan karhuja, mutta ei nyt jääty tihrustamaan vaan hypättiin ratikan kyytiin. Siitä olikin sopivasti vaan yksi pysäkinväli vanhaankaupunkiin ja kämpille. Että sellainen näppärä kierros tuli siitä.

Vähän siistiydyttiin. Käytiin alabaarissa lasillisilla ennen tien toiselle puolelle illallistamaan siirtymistä.


Karminik-nimiseen puolalaiseen slowfood-ravintolaan olin tehnyt meille varauksen, joskin aika tyhjää näytti maanantai-iltana olevan.Erinomainen palvelu. Se että tarjotaan heti vettä ihan ilmaiseksi ja kysellään miten päivä on mennyt, niin tekee kyllä todella paljon.


Annokset olivat kauniita ja maittavia. Erityisesti iskän pasta oli todellassa maukasta.

Jälkkäriksi otettiin kukin näköisemme cocktailit.Ja mie menin haukkaamaan tuosta chilistä, joka osoittautuikin uskomattoman tuliseksi. Haukoin henkeäni jonkin aikaa ja nukkumaan mennessä huomasin rintakehäni punoittavan. Ha! He! Siitäkin huolimatta täydellinen päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...