tiistai 1. syyskuuta 2015

Haapsalun valloitusta


Päivä kaks Haapsulassa alkoi omavalintaisella aamiaisella. Meikäläisllä oli esim. kinuskijugurttia, omenaa ja jyväsekoitusta. Niin ja sitruuna-makaroni-vihreää teetä. Pojat olivat eilisellä kauppareissulla panostaneet leipätarpeisiin. Taisi siitä sämpylä riittää minullekin.Lähdimme rohkeasti tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. 


Piispanlinnan ohi oli kulkenut edellisyön kotiinpaluureittimmekin, mutta nyt käytiin ihan päiväsaikaan toteamassa, että komeahan se.


Juuh. Oli vähä tuulista ja teki mieli jonkinsorttista virvoketta. Siinä oli linnan ulkopuolella jos jonkinlaista viehättävää ruokapaikkaa ja tsekkailtiin siiinä vähän ympäriinsä.


Löydettiin mm. kiva sisäpiha, johon illemmalla palasimmekin ruokailemaan. 

Kahvittelemaan päädyttiin Hermannille. 


Siellä oli mukavan värikästä ja kattava lajitelma jokaiselle jotakin. Eli meidän seurueelle kahvii, teetä, kaljaa, vana tallin coffeeta, paninia, päivän keittoa, paikallista pullaa ja marja-siemen-pähkinä-jälkkärii nyt ainakin (siitä voittekin arvuutella kuka otti mitäkin ^_^).


Sateesta viis, matkamme jatkui lokkeja ja jääkarhuja katsomaan.Palasimme kämpille rentoutumaan kutkuttavan canastakamppailun ääreen.Prinsessaevääni.

Canasta meni loppupeleissä vastustajajoukkueelle. Mainittakoon, että viimeiseen erään lähdettiin molempien joukkueiden kuitenkin ollessa yli neljäntuhennen pisteen. Vääntöä oli siis!

Keskusteltiin aiheesta, josko Jatsi voitaisiin hyväksyä olympialajiksi ja neuvotteluissa päädyttiin myönteiseen tulokseen. Niinpä valittiin jo valmiiksi nopat mieheen.

Lähdettiin etsimään sapuskaa - tällä kertaa valoisan aikaan ja ihan omin jaloin.


Linnan pihalta kuului musiikkia. Seurattiin ääntä ja päädyttiin jonkinlaiseen gospelkonserttiin. Siinä pällisteltiin hetki, kunnes joku tuli sanomaan, että liput pitäisi ostaa. Häiriötä pahoitellen poistuttiin paikalta.
Illalliseksi pitsaa pojille, lempeää pastaa iskälle ja salaattia minulle. Nimittäin kebab-salaattia! Oli kyl hyvää.  Ja jälkkäriksi Laiva on lastattu. Vyöryttiin kotia kohti, kun eräästä rakennuksesta kuului musiikkia. Se osottautui vanhaksi apteeksi, joka nyttemmin  toimi baarina / yökerhona. Sanoin, että haluan sinne.


Todella viihtyisä paikka sekin. Henkilökunta oli pukeutunut teeman mukaisesti. Käytiin Mikon ja Aleksin kanssa vielä lonkerolla ja drinkillä. Pojat otti kossu-russianit ja mie pyysin oudon drinkin. Sain jotain suklaista ja karpaloista, ja se oli tosi hyvää! Pyysin deejiitä soittamaan jotain paikallista ja kävin vähä joraamas.


Sitten oli aika painua pehkuihin ja herättyään suorittaa pientä siistausta ja lopulta jättää Haapsalu taakseen.


Kiva reissu, viehättävä paikka, suosittelen!

9 kommenttia:

 1. Veikkaaan seuraavasti:

  Alise: tee & pähkinäsiemenjuttu
  Isä: kahvi & keitto
  Aleksi: kalja & panini
  Mikko: vana tallin & pulla

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...