sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kohti Haapsalua!


Sinä maanantaina lähdin elämäni tärkeimpien miesten kanssa reissuun. Määränpäänämme oli Haapsalu ja ohjelmanamme tuolla ainakin porukkamme kesäolympialaisten revanssiottelun avaus. Oltiin valmistauduttu matkaan hyvin ja hyvissä ajoin: kukin oli valikoinut kymmenisen matkabiisiä, joita oli tarkoitus kuunnella autossa. Biisit oli muistitikulla - löytyihän autosta USB-portti. Kun puolisen tuntia ajeltuamme päätettiin korkata biisit, huomasimme harmiksemme, ettei auton järjestelmä tukenutkaan kyseistä muistitikkua. Pohdimme päämme puhki kuinka tilanne voitaisiin ratkaista, oivaaltaaksemme, ettei sitä meidän peleillä ja vehkeillä voisi.


Mikolla oli USB-piuhallinen mp3-soitin, joka sen sijaan autossa toimi, joten tuumattiin käydä Liljendahlin huoltsikalla huvikseen kysymässä, josko voisi tietokonetta sen verran käyttää, että siirtäisi kappaleet tikulta soittimeen. Ja sehän onnistui! Tuhannet kiitokseet vaan ystävälliselle tytölle mahtavasta asiakaspalvelusta. Siellä Mikko sitten muutaman minuutin seisoskeli tiskin takana kopsimassa, hihi.


Minä ostin ruusulimpparin, jollaisen olin ostanut puolisen vuotta aikaisemmin Hampurissa, mutta unohtanut sen korkkaamattomana sinne. Kyseisellä huoltoasemalla on muutenkin jännä valikoima, kun sieltä saa mm. berliiniläistä luomulimpparia.

Saavuttiin Helsinkiin ihan hyvissä ajoin. Meillä oli meriaamiainenkin varattuna, niin oltiin mielissämme mietitty, että varmaan päästään laivaankiin hyvissä ajoin ja saadaan buffetista hyvät paikat.


Vielä mitä! Ei liikkuneet autojonot kovinkaan sutjakkaan ja vähän kadehtien saatiin katsella, kuinka autottomat matkustajat yläpuolellamme tepastelivat laivaan.


Vaan ei syytä huoleen - ihan hyvä paikka saatiin kuitenkin. Ja mahat täyteen, toden totta!


Ehdittiin vähän käydä kannellakin ihmettelemässä, tax freessä pyörähtämässä ja vessassa jonottamassa.
Pian oltiinkin Eestin maaperällä ja lähdettiin satamasta suunnistamaan Haapsalua kohti loistomusiikin siivittämänä.Kahvi- ja kaljapaussiinkin oli aikaa.


Siellä oli paljon haikaroita!


Juuri ennen kaupunkiin saapumista, loppui kännykästä virta, niin ettei GPS meitä enää paljon auttanut. Vaan eipä hätää, olihan meillä kartta ja erinomainen kartturi (meikäläinen), joten osattiin hyvin suunnistaa perille.


Majoitus meillä oli airbnb:n kautta. Oikein viehättävä asunto olikin! Kunhan oltiin tutustuttu kämppään, lähdettiin käymään kaupassa ruoka-, juoma- ja sadeviittaostoksilla. Ulkona oli alkanut nimittäin sopivasti sataa heti perille saapumisemme jälkeen.

Lounastettiin ja sateen loppumista odotellessa tehtiin olomme mukaviksi herkkujuomilla ja pelaamalla erä jatsia.


Sade ei lakannut, mutta eihän se meitä haitannut. Puettiin sadevarustus päälle, pakattiin vähän juomaa mukaan ja suunnistettiin rantaan pelaamaan pentankia.


Tietysti se pelaaminen olisi luonnistunut paremmin, jos oltaisiin muistettu ottaa itse pelikin mukaan. 


No, Mikko kävi urheana poikana hakemassa. Pelattiin haastavissa olosuhteissa erittäin tasaisen kutkuttava ottelu, jonka jälkeen palattiin kämpille kuivattelemaan.Johan siinä alkoi nälkä tulla. Tilattiin taksi ja pyydettiin taksia viemään meidät johonkin kivaan paikkaan lähistölle syömään.


Ja sellainenhan löytyi! Pikkuinen, hämärä tupa, josta löytyi kullekin mieluisaa purtavaa.Samainen taksi tuli meidät siitä noutamaan ja päätettiin vielä kysäistä, josko kotireitin varrella olisi jokin kiva pubi. Sellainenkin löytyi.


Maanantai-iltana toki oli hiljaista, mutta tosi kiva hirsibaari oli se. Juotiin muutamat. Paikallinen radiokanava soitti ihan hauskaa musiikkiakin. Erityismaininta paikan saniteettitiloille, joissa kuului metsänääniä.


Oltaisiin siitä haluttu ottaa taksi kotiin, mutta taksikuski olikin jo mennyt nukkumaan (liekö sitten kylän ainoa?) Kyseltiin baarimikolta, miten siitä pääsisi kotiin, ja sehän sattuikin olemaan ihan kivenheiton päässä.


Iltakevennyksesksi pelattiin vielä vähän pantomiimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...