sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Jäähyväiset


Tammi- helmikuun taitteessa tuli piipahdettua pidennetyn viikonlopun verran Suomen maalla. Olin miettinyt, että kyllä mie sittenkin haluan osallistua maamon (isoäidin) hautajaisiin.Perjantain iltalennolla matkasin. Helsingin valot näyttivät avaruudellisilta. Isä oli vastassa. Keltsulla äiti valmisteli hautajaisruokia. Iltapalaksi focacciaa ja siinä ohessa harjoiteltiin laulu. Vedettiiin se niin monta kertaa, että pystyttäisiin esittämään ilman itkua.Unet siihen väliin ja sitten herääminen raskaaseen päivään.


Isä lähti hakemaan muita. Me ajeltiin toisella autolla äidin kanssa kukkakaupan kautta. Äiti soitti autossa enkelimusiikkia. Se oli mulle jotenkin se pahin hetki. Ja kun saavuttiin paikalle. Seremonia oli hyvin pienimuotoinen, todella kaunis. Ulkona puista leijui lunta taianomaisesti.Ajettiin sieltä maamon talolle, jossa laitetiin pellon laidasta lentävä lyhty ilmoille.


Syttyhän se.
Siitä siirryttiin sitten Keltsulle viettämään samalla porukalla hyvin pientä, mutta sitäkin lämminhenkisempää muistotilaisuutta.


Lounaaksi kalakeittoa, ruisleipää ja piimää.


Jälkkäriksi äiti oli loihtunut tuollaiset maljat, joissa oli maamon poimimia vadelmia.

Muisteltiin. Itkettiin ja naurettiin.

Kahvin kaveriksi olin tuonnut suklaanamuja. Olin ensin meinannut tuoda jonkin hillitymmän paketin, mutta sitten mietin, että hitsit, asennetta sitä pitää olla! Yeah!


Prinsessakakku oli maamon suosikki, joten sitä.


Iltapalasta vastasi Niina (Anneka apurina pursottaa lakritsia siinä suolaisten keksien päälle, joissa myös cheddar-sulatejuustoa ja mansikkaa - todella hämmentävä yhdistelmä, mutta toimi!).Muiden mentyä nukkumaan piipahdettiin vielä Aleksin ja iskän kanssa varaston puolella soittamassa jokuset muistobiisit.
Pitkä päivä. Oli tärkeä juttu päästä osallistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...