tiistai 23. joulukuuta 2014

Hello Crete!


Syyskuun vikana perjantaina matka kävi kohti Kreetaa, johon Mikon perheen kanssa kokoonnuimme. Itse asiassa kohtasimme jo Berliinissä, kun Mikon siskon perhe saapui edellisiltana Oslosta ja vanhemmat sekä veljen perhe perjataiaamuna Suomesta.


Oltiin Skypen avustuksella hoidettu 9 hengen (+1 sylivauva) check-inimme niin, että saatiin viereiset paikat. Lento sujui jouhevasti kreikkaa opetellen. Vähän väsytti, mutta eipä sitä kuitenkaan nukkua malttanut. Ja pianpa laskeuduimmekin jo Heraklioniin, jossa oli mieletön kesäsää - ihanan kuuma!


Lentokentälle oltiin valmiiksi järkätty pari vuokra-autoa, joilla hurautettiin majapaikkaamme Village Heightsiin Hersonissokseen.

Majoittauduimme kahteen asuntoon: me Mikon vanhempien olkkariin, josta meillä oli oma pikkuparveke ja lapsiperheet kaksikerroksiseen kämppään, jonka valtava terassi soveltui erinomaisesti illanviettoon.
Asettauduttiin aloillemme ja kilistettiin tervetuliaismaljat. Päivä oli jo sen verran illan puolella, ettei jaksettu lähteä mihinkään sen pidemmälle illalistamaan - varattiin pöytä hotellin omasta kreikkalaisesta ravintolasta.Omaa valintaani en juuri joutunut miettimään - halusin ehdottomasti päästä maistamaan miltä oikea moussaka maistuu! Valitettavasti ei vaan oikein siltä, miltä olisin toivonut: munakoison osuus oli sangen vähäinen! Minun mielestä peruna(muussi) ei kuulu munakoisoon. Tällasta sen olla pitää.

Seuraavana päivänä saarelle saapui syysmyrsky! Oli siistiä katsoa parvekkeelta kuinka saderintama lähestyi - linnut liitelivät sen rajalla ja kaukaisemmat talot katosivat näkyvistä.Ilman vähän laannuttua tuumattiin, että sadepäivähän sopisi oivallisesti shoppailuun. Näinpä hypättiin autojen kyytiin ja laskeuduttiin golf resortistamme kylille.

Bongasin Frozen Yoghurt -baarin ja päätin, että nyt miä kyllä repäsen ja käyn kahmimassa ittelleni pikku herkun kasaan.Ai että, oli hyvää!

Löysin kanssa mekon ja lomakon ja pimpsikiven. Mikko sai ainakin T-paidan ja kuulokkeet.


Shoppailun päätteeksi kupponen teetä teki terää. Vähän kolea oli sää kuitenkin.Lidlin kautta kämpille. (Haluttiin käydä ostamassa aamiaistarvikkeita.) Koko päivän kaupungilla vietettyämme päädyimme taas syömään hotlan omaan Elia-ravintolaan. Tällä kertaa otin pastaa, joka oli aivan jees.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...