perjantai 28. marraskuuta 2014

Bussiretkellä 2/2


Ei päästy tosiaan paattiretkelle, mutta käytiin kuitenkin rannassa katselemassa maastoa ja maisemia.

Plan B:ksi kehkeytyi kuuma lähde. Joten ei muuta kun bussiin ja matkaan. 


Minut yllätti kuinka roskaista kaupungin ulkopuolella oli.

Kun päästiin määränpään äärelle, jouduttiin jalkautumaan, sillä bussilla ei saanut ajaa / pystynyt ajamaan ihan alas asti.


Matkaa oli jonkun verran. Tie pitkä ja kiemurteleva, vähän hankalahko läpsykengille. Maisemat sen sijaan upeat. 
Alhaalla meitä odotti se kuuma lähde. Qurbus oli tää mesta nimeltään.Jokunen lehmäkin siellä hengaili. 


Ei käyty kylpemässä, mutta otettiin välipalaksi tunisialaiset munkit.

Opas oli luvannut järjestää meille alhaalta kyydit, ettei tarvitsisi kävellä samaa matkaa takaisin bussille. Ja kyytihän me saatiinkin! Joku paikallinen heitti kaksi keikkaa, jotta saatiin koko 16 hengen (opas mukaanlukien) poppoo ylös. Tähän toiseen kyytiin meitä mahtui jopa 9 henkilöä (opas itse hyppäsi etummaisen syliin).
Kuva: opas

Siihen huipentui meidän turistikierros. Kun päästiin takaisin hotellille, olikin jo ilta ja vapaa ohjelma. Käytiin meidän Berliinin pikkupoppoon kanssa vähän uimassa - testattiin pikaiseen niin ulko- kuin sisäaltaatkin ennen illallista.Kello oli sen verran, että hotellin rafla valikoitui meille illallispaikaksi tuonakin iltana.


Päädyttiin thaimaalaiseen.Siellä oli hirveän kylmä!

Ja ihmekös tuo:


No ei vaan kyllä se taisi ihan ilmastointi olla syypäänä. En pysty ymmärtämään kuinka etelämaalaiset niin fanittaa sitä ilmastointia. Eikö niille tuu kylmä etenkin kun ovat tottuneet kuumempiin ilmoihin?
En käsitä. (Roomassakin oli hotellihuone ihan hiton kylmällä.)

Riittävästi (=ranskaksi) kun valitettiin, niin saatiin pöytä terassilta, jossa oli mukavan normaali, luonnollinen, lämmin kesäiltailma. Otin 3 crunchy -salaatin, jossa oli ainakin pähkinöitä ja kanaa. Ihan hyvä mielestäni, mutta hinta-laatusuhteeltaan, hmmm, no jaa. Mut mikäs siinä - firman piikkiin!


2 kommenttia:

  1. Elämä luksushotellin ulkopuolella on aika karua. Aikanaan itse käydessäni Tunisiassa kiinnitin myös huomiota paikan roskaisuuteen. Rannalla ei viitsinyt uimaan mennä, kun vedessä lillui kaikkea mahdollista muovipusseista vaatekappaleisiin.,,,mutta,,tunisialainen ruoka, aaaah.... taivaallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erityisesti alkupalat olivat mieleeni! Pääruuan kanssa valitettavasti jouduin pariin otteeseen pettymään. Eipä nuo tuollapäin maailmaa vissiin hirveesti kierrätyksestä ole kuulleet?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...