lauantai 22. marraskuuta 2014

Bussiretkellä 1/2


Aamiaisen jälkeen tapasimme Amerikan edustuksen hotellin aulassa. 3 henkilöä Tunisian toimipisteestä tulivat noutamaan meitä kera paikallisen oppaan. Meidän 15 hengen seurueelle oli varattu iso bussi käyttöömme, ja niin lähdimme "pienoiselle" turistikierrokselle.Opas kertoili välillä kaikkia mielenkiintoisia ja historiallisia juttuja meidän ajellessa bussilla kohti määränpäätä tuntematonta.


Parin tunnin jälkeen pysähdyttiin huoltoasemalle ostamaan evästä. Paikallinen cola ei ollu hassumman makuista! Bussissa oli aika vilpsakkaa, kiitos ilmastoinnin. Siellä oli myös ihan jees nukkua (En muuten ollut todellakaan ainoa joka tämän hokasi :D). Välillä heräsin ottamaan muutaman kuvan ikkunan läpi bussin körötellessä pikkuteitä pitkin.
Keramiikka on ollut aluella merkittävässä asemassa.


Siinä niin kasvoi kuulemma chiliä, josta tehdään harissaa.Paikalliset miehet tykkäsivat istua kahviloissa. Tupakointi tuntui olevan myös aika yleistä. Alkoholiahan ei periaatteessa tuolla juoda, mutta kyllä esim. isossa kaupungissa oli baarejakin.
Ensimmäinen varsinainen kohteemme oli  Kelibian linnoitus, joka sijaitsee n. 120 km päässä Tunisista.Sieltä suunnattiin Kerkuanen raunioille.Matka jatkui Cap Bonin niemimaan kärkeen, jossa nautimme idyllisessä ravintolassa lounaan.
Oli muuten reissun paras pääruoka. Ehkä parasta kalaa ikinä!


Meidän oli tarkoitus siitä lähteä veneellä tuolla horisontissa häämöttävälle saarelle, mutta juuri sillä hetkellä alkoi tuulla ja sataa (mitä ei muuten ollutkaan vähään aikaan tapahtunut Tunisiassa, kuinkas sattuikaan), joten suunnitelmiin tuli pieni muutos.

Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...