maanantai 27. toukokuuta 2013

Rymyilyä ja sukuilua eli "Hesan reissu"


Noniin muistellaanpas reissua eteenpäin. Sain raahattua itseni ja kantamukseni hotellille parahiksi - muu suku oli juuri kirjautumassa sisään kun pelmahdin aulan ovista sisään. Tervehdin kaikkia iloissani ja kaikki sanoivat, ettei mustaa silmääni huomaa. (Olgalta lainaamani Blasco oli ilmeisen hyvin hoitanut hommansa).

Kuva: äiti

Koska porukkaa oli pariton määrä, niin minut oli laitettu iskän ja äitin kanssa samaan huoneeseen. Ja mikäs siinä! Tervetuliaismaljaksi sain pikkupullon vatsaa hellivää jugurttijuomaa. Ja päälle kulauksen rommia.

Kuva: iskä

Kunhan oltiin heitetty kamat huoneisiimme, lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Se oli vähän haastavaa, sillä meitä oli kuitenkin aika monta ja oli lauantai-iltapäivä.

Kuva: iskä

Kuva: äiti

Parien pakkien jälkeen ajauduttiin välikaljalle johonkin kivanoloiseen paikkaan, jossa oli traktori, johon kiipesin istumaan ja siemailemaan oluttani. Pitstopin jälkeen jatkettiin matkaa, tuloksetta. Siinä vaiheessa porukka hajosi ja lähti omiin suuntiinsa, mutta meidän jengi sattuikin heti oitis löytämään ruokapaikan, jossa oli tilaa, joten hälyytettiin muutkin paikalle ja taas oltiin melkein koko porukka koossa.


Söin hedelmäisen haloumisalaatin, joka oli ihan ookoo, mutta vähän turhan kallis mielestäni. Meitä palvellut tarjoilija oli aika topakka täti. Mistä tulikin mieleen eräs sattumus: yksi viinirypäleistäni vierähti lattialle ja samalla sekunnilla tarjoilija käveli sen yli. Viinirypäle liiskautui keskelle lattia, mitään sen kummempaa ei tapahtunut (tarjoilijalle ei käynyt mitään - ei edes huomannut tapahtunutta), mutta minua huvitutti.

Seuraavaksi oli taas aika jakautua: kuka meni Ateneumiin, kuka shoppailemaan, joku kylpyyn ja toinen päikkäreille. Me mentiin poikaporukalla Alkoon ja kauppaan ostamaan skumppaa, lonkeroo, kaljaa ja suklaata. Pelattiin kierros jatsia hotellihuoneessa ja käväistiin nupiksi Atskin käyneiden kanssa Vltavassa oluilla.

Kuva: iskä

Sitten olikin kello jo sen verran, että koko suku kokoontui yhteen huoneeseen. Nautittiin ilojuomaa ja saatiin sukupinssit.


Siniset sukuun syntyneille, vihreät sukuun tulleille ja lisäksi oli varalle muutama punainenkin pinssi mahdollisille wannabe/hangaround-tyypeille. (Niitä ei tullut tietääkseni kuitenkaan kellekään illan aikana myönnettyä).

Meidän pääkohde oli saksalainen raintolabaari Rymy-Eetu, johon siirryttiin hyvissä ajoin. Juomat olivat törkeän kalliita kyllä tällaiselle Berliinin hintoihin tottuneille, mutta onneksi budjetti riitti muutamaan tuoppiin ja onneksi kävijäkunnan lompakot olivat pulleampia kuin minun. Ilmaisten juomien pummaaminen oli suhteellisen helppoa. Käveli vain baaritiskiä kohti ja alkoi jutella jonkun kanssa.

Kuva: iskä?

Musiikista valtasi Likka-niminen bilebändi, jotka soittivat kivaa musiikkia laidasta laitaan. Tulipa sieltä Scandinavian Music Groupiakin, mistä olin onnessani.Vessassa pyöri nauha, jossa opetettiin hyödyllisiä sanoja ja sanontoja saksaksi ja kerrattiin paikan käyttäytymissääntöjä.

Kuva: ?

Kuva?

Ennen kuin bändi aloitti soiton, seillä muuten soi "Döner macht schöner"-biisi. Jawohl!

Kuva: ?


Tietyn kellonajan jälkeen sai siirtyä pöydille tanssimaan. (Viissiin tällä oli jotain tekemistä sen kanssa milloin keittiö menee kiinni...)


Kuva: iskä

Kuva: iskä

Joskus puolen yön jälkeen käppäiltiin takaisin hotellille. Oli kova nälkä, joten ostin hodarin, joka siinä hetkessä maistui taivaalliselta. Koska olin itse mennyt edeltä, saatoin hodarin syötyäni soittaa iskälle ja pyytää sitä tuomaan mulle toisen!

Sitten pesin naaman ja näytin tältä:


Oikein hyvin tuli nukuttua. Aamulla oli herätys suhtellisen aikaisin aamupalalle. Eipä siinä sen jälkeen hirveästi ehtinyt istua ihmettelemään kun jo piti laittaa kamat kasaan ja suunnata asemalle.Meidän hytti oli jotenkin saunamainen. Lisäksi istuin selkä menosuuntaan ja joku vauvakin tuli samaan loossiin. Ei mitenkään maan mahtavin matkustuskokemus, mutta onneksi oli daimia ja limpparia messissä.

Kuva: AleksiKouvolassa piti vaihtaa pienempään junaan.

Kuva: iskä

Tervetuloa Mylsälle: 


Inksassa jäätiin pois. Iskä lähti hakemaan autoa ja me muut jäätiin odottamaan.

Kuva: äiti

Kuva: äiti

Sitten oltiin vihdoin perillä! Aika uskomattomia määriä lunta kaikkialla. Illemmalla läksin vielä moikkaamaan Miiaa Kouvolaan. 


Vaihdettiin kuulumiset teekupposten ääressä. Oli kyllä vähän turhan pikainen näkeminen, mutta parempi sekin kuin ei mitään! :)

Illalla oli aika ihana päästä saunaan ja mennä aikaisin nukkumaan. Maanantaina heräilinkin paljon virkeämpänä. Selailin levyjä ja laitoin mielimusiikkia soimaan. Max-kissa oli varsin kiinnostunut tapahtumasta. Huomioin sen tykkäävän klassisesta musiikista enemmän kuin teknosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...