perjantai 26. huhtikuuta 2013

Helsingissä olikin mukavaa!


Tuntuu vähän hölmöltä muistella talvisia juttuja kun kesä on jo ovella, mutta teen sen silti! Huhtikuun puolivälissä käväisin vajaan viikon pikkulomalla Suomessa. Lentoni oli torstain ja perjantain välisenä yönä perillä lumisessa Helsingissä. Jostain olisi jonkun yöbussin pitänyt lähteä keskustaan, mutta en minä sellaista löytänyt, vaikka kuinka etsiskelin. Aika nopsaan kuitenkin kyllästyin raahaamaan rikkinäistä ja ylipainoista laukkuani lumessa ympäriinsä, ja niinpä nousin johonkin Finnairin bussiin, joka näppärästi osui kohdalle. Melkein meinasi hikikarpalot nousta otsalle, kun huomasin matkan maksavan enemmän (minulla oli vain tasaraha yöbussiin lompakossa), mutta eipä onneksi ollut syytä huoleen - saihan bussissa maksaa kortilla! Vou! Oli mukava ja nopea kyyti. Meitä oli vain muutama matkustaja ja kaiuttimista heti miellytävä ääni selvitti, kuinka matka etenisi.

Päärautatieasemalla nousin ulos, kiitin kuskia ja ihmettelin menoa siinä paikallani pyörien kunnes Katri saapui pelastamaan. Katrin kämpille oli kymmenen minuutin kävelymatka, paitsi että pysähdyttiin hetkeksi yksille. Eipä sitä enempää olisi ehtinytkään juomaan, kun jo tuli pilkku, mutta eipä se mitään - molemmat oltiin aika väsyneitä, joten suoraan petiin kävi matkamme.


Ennen nukkumaanmenoa nopeasti ihastelin vähän kämppää ja sitten nukahdin suloiseen uneen.


Seuraavana päivänä heräiltiin hyvissä ajoin. Katri taikoi meille herkkuaamiaisen!Oltiin vähän suunniteltu edellisenä iltana, että voitaisiin käydä uimassa ja leffassa, mutta päätettiinkin aamiaisen  jälkeen korkata tuomani hunajaviini, laittautua näteiksi, ja lähteä Kallioon baarikierrokselle. Loistava valinta!
Oli ihana, aurinkoinen talvipäivä. Mulla on aina ollut vähän huono suhde Helsinkiin siitä lähtien kun sinne pariksi kuukaudeksi muutin hamassa nuoruudessani. Ts. en ole hirveesti tykkäillyt, mutta tuona päivänä Katri oli ottanut tavoitteekseen muuttaa suhtautumiseni, ja siinä onnistuikin! Minulla oli kivaa ja siistiä Helssingissä jee!Kuva: KatriBissen ja lonkeron jälkeen saatiin loistoidea lähteä karaokebaariin! Matkalla nähtiin jotain aivan mahtavaa:Se oli pieni pyöräkauppa, josta kuului kivaa musiikkia ulos, ja kun kurkkasin ikkunasta sisään, huomasin, että siellä mies (ilmeisesti omistaja itse?) soitti saksofonilla melodiaa musan päälle. Ohh!

Karaokebaariin saavuttiin sen verran hyvissä ajoin, ettei kanssalaulajia ollut vielä kuin muutama, joten monen monta biisiä saatiin laulaa.

Olisin voinut kai jäädä karaokebaariin asumaan, mutta onneksi Katri ja seuraan liittynyt Ville saivat minut houkuteltua ulos. Treffattiin Olga ja käytiin jossain pitsalla. Pyysin tulista pitsaa, ja ihan rehellisesti sanoivat, ettei listalta löydy tosi tulista, mutta jotenkin sellaisen minulle onnistuivat loihtimaan. Jee!


Sit myö kätyiin Alkossa ja mentiin takaisin Katrin luo. Suostuin koska sain olla deejii.

Kuva: tuntematon, ystävällinen naishenkilö


Olisin oikeastaan voinut jäädä nukkumaan, mutta jotenkin minut taas saatiin liikkeelle ja käytiin vielä jossain diskoteekissä, joka oli aika täysi, mutta kyllä siellä jotenkin sai juotavaa, näki tuttuja naamoja, ja vähän tanssiakin ehti.

Lähdettiin kotia kohti, kun sattui ja tapahtui, tai tapahtui ja sitten sattui! Jyrkän mäen risteyksessä oli sen verran liukas kohta, että meikätyttö piruetin kautta kaatui nenälleen. Verta tuli ja paljon, niin nenän sisä- kuin ulkopuoleltakin. Operaatio tyrehdytys kesti tovin ja toisenkin. Onneksi oli lunta lähettyvillä. Sitä niskaan ja kovaa painetaan nenäluuta vasten. Onneksi mulla on myös paljon kokemusta nenäverenvuodosta niin tiesin miten toimia. Joku avulias poika kävi jostain hakemassa pakastepussinkin.

Olihan niitä promilleja toki veressä, mutta niitä ei ole syyttäminen onnettomuudesta kuitenkaan. En vaan osannut liikkua talvisen Helsingin vaarallisilla kaduilla. Sitä paitsi siinä kun viereisillä portailla istuin ensiapupuuhissani, niin johan siellä joku toinenkin kaatusi täsmälleen samassa kohdassa.


Photo: Hyeena

Yöunet jäivät varsin vähäisiksi, kun samassa huoneessa nukkui kaksi aamuvirkkua. Mutta ei se mitään, pitihän sitä ehtiä käymään suihkussa ennen ulossäntäämistä.


Puolenpäivän jälkeen, vieläkin ilmeisen verran alkoholia veressäni, liikahdin kantamusteni kanssa keskustan suuntaan treffaamaan sukuani. Kyllä vaan, päivän ohjelmassa oli sukukokous! Siitä lisää ensi kerralla. 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...