tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pikavisiitti Helsinkiin


Tuossa vajaa kaksi kuukautta sitten lennettiin viikonlopuksi Helsinkiin keikkailemaan. Keikka oli lauantaina, mutta koska soundcheck sen verran aikaisin, oli meidän nähty parhaaksi lentävän paikalle jo perjantaina. Ja mikäs siinä! Pakkasin mukaan salivehkeet, koska hotellissamme olisi kuntosali ja uima-allas. Lento oli kuitenkin sen verran myöhässä, että haaveeksi jäi kuntoilut.Kun vihdoin saavuttiin hotellille, oltiin paitsi aika poikki, hyvin nälkäisiä. Laitettiin siis mahdollisimman paljon päälle (allekirjoittaneella ei ainakaan ollut tarpeeksi vaatetta saati lämmintä kerrosta - Helsingissä oli hirmuisen kylmä, brr!) ja käveltiin keskustaan syömään. Ravintola oli tsekattu ennakkoon. Piti saada hyvää vegaanista ruokaa, joten suunnattiin malesialaiseen (?) New Bamboo Centeriin Annankadulle. Nopeamminkin oltaisiin voitu päästä perille - en osannut suunnistaa Helsingissä kun en tahtonut löytää teidennimikylttejä! Mur!No mutta. Vihdoin löydettiin etsimämme. Ei mikään ihmeellisen oloinen paikka visuaaliselta kannalta ajateltuna, mutta ruoka oli hyvää ja tulista ja tarjoilu ystävällistä. Ruokalistaan oli myös eri näppärin symbolein merkitty minkälainen ruoka on kyseessä. Siten esim. vegaanien oli helppo löytää sopivat safkat. Valittiin kaikki currytofua ja palan painikkeeksi ykkösolutta. Koff aiheutti nimensä puolesta hilpeyttä kanssamatkustajissa – cough cough.Kotiin käveltiin aseman kautta. Kauppa olisi ollut hakusessa, mutta kun ei tiedetty, mistä sellainen auki oleva olisi siihen aikaan löytynyt, käytiin lopulta kioskilta ostamassa vähän evästä hotellille. Ei ollut saunat enää iltasella päällä, joten piti tyytyä kylpyyn, mikä oli hyvin mukavaa sekin (etenkin kun uudessa kodissa ei ole ammetta). Rentouttavan kylvyn lisäksi iltaohjelmaan kuului kasvonaamioita, suomi-telkkaria ja -lehtiä. Katsottiin joku höhlä hääleffa, toisella silmällä selasin Cosmoa. Uni tuli helposti.

Aamulla heräiltiin hyvissä ajoin, mutta rauhallisesti, minkä jälkeen nautittiin aamukahvit ja -teet alakerran baarissa. Huhhuh! Kallista oli, jos latte macchiato ja pieni kuppi vihreää pussiteetä maksoi yli 8 e...

Ennen soundcheckiä oli aikaa pyörähtää vähän kaupoilla. Käveltiin tuulen tuiverruksessa Forumiin ostamaan minulle, alivarautujalle, lisää sukkia ja toppi, ja iltaa varten meikkisieniä. Kävin haukkaamassa picnicissä jonkun leivän. Ei kyllä ollut hääppöinen. Takaisintulomatka oli vielä haasteellisempi, kun eteensä ei nähnyt hankalan lumisateen vuoksi, ja jos käytti laseja, huurtuivat ne heti, kun kuitenkin nenäkin piti suojata huivilla... talvi :)Löydettiin matkan varrelta pieni ruokakauppa, josta käytiin ostamassa kunnollisempaa evästä, lähinnä aamiaista seuraavaksi päiväksi. Siitä jatkettiin sitten Korjaamolle. Tsekattiin soundit ja syötiin salaattia. Hyvä buffet oli!Soundcheckin jälkeen aikaa oli vaikka kuinka. Käytiin saunomassa ja pulahtamassa. Lueskeltiin ja katsottiin taas telkkarista joku hölmöäkin hölmömpi romanttinen komedia, jossa mies hämmästeli haltioituneena, kun Barbara Straissand tiesi että 9 on jaollinen kolmella.

Odottavan aika on pitkä. Sellaista se aina on keikkaillessa. Luin hotellin info-kirjasen ja käytin hyväkseni kaikki mahdolliset ilmaispalvelut - kerroksen aulasta löytyi jääpala-automaatti, respan vierestä business center internetillä ja kaapista kenkienkiillotussieni.
Meidän huone oli 7. kerroksessa. Kävin kurkkaamassa josko muissakin kerroksissa olisi yhtä hieno naamio-pylväs koristeena. Oli. Aika taiteellista.No sitten vihdoin päästiin etenemään kohti esiintymispaikkaa! Tehtiin ekaa kertaa maskit itse. Hyvin onnistui ja nopeita oltiin. Vähän turhankin nopeita. Joku kertoi että saatettaisiin päästä lavalle etuajassa, mutta ei… vähintään tunti myöhässä.Keikan jälkeen pääsi jutskailemaan suomi-kavereiden kanssa. Valomerkki tuli Korjaamolla nopeasti. Seuraava kohde oli Nolla, jossa olikin hyvä olla! Tosi hyvää musiikkia! Melkein kun olisi Berliinissä ollut :) Valomerkkihän se aika pian sielläkin yllätti. Onneksi jollakulla oli jatkot, joilla leikittiin pari kierrosta pimeäpiiloa ennen kuin otettiin taksi hotskulle.Kuva: Khedidja

Seuraavana päivänä olikin vielä kylmempi! Taksi kuljetti meidät lentokentälle, jossa syötiin aamiaiseksi pieniä ja kalliita leipiä. Olo oli vähän uupunut mutta ihan onnellinen kuitenkin. Oli kiva piipahtaa Suomessa! Kallista ja kylmää oli, mutta bileet oli hirvittävän hauskat, ihmiset kivoja ja lonkero maukkaampaa kuin muistinkaan :)

4 kommenttia:

 1. Ite ku kävin Nollas ni piti maksaa narikkamaksu vaikka ei saatu takkeja narikkaa ku oli täynnä, hirvee jono tukossa olevaa invavessaa ku ei ollu tietoa ett sielt löytyy enemmänki niit vessoja ja sielläki pelotti vetää vessa ku joku oli ennen minuu tunken pöntön täytee paperia... Eli en oikein tykän paikast... Ja ahdasta oli..

  VastaaPoista
 2. Me oltii vikat meidän porukasta jotka sai takit narikkaan. Jotaanhan sinne makso sisää, muttei onneks ite tarvinu montaakaan lanttia sijoittaa :) Vessajonot oli pahat, en muista jaksoinko sitte ees käydä pissilla ku kerran. Berliinissä oon tottunu tungokseen, nii ei se sillee haitannu. Kuitenkin oli vähän tilaa tanssia ja pöydässä istua ja tiskillekin pääsi hakee juomaa kun oikean reitin oli kehittäny :)

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä kun jäi häiritsemään.. millaisia keikkoja teet? =D

  VastaaPoista
 4. Taustalaulan ja kosketinsoitan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...