sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Saapuminen kesäiseen Norjaan

Norjaan pääseminen tuntui olevan erityisen vaikeaa, kun erehdyttiin tilaaman liput halvalla cheaptickets.de-sivustolta. Näppäiltiin tietomme ja painettiin vahvista-nappulaa, minkä jälkeen ruudulle pamahti virheilmoitus. Rahat olivat lähteneet tililtä, mutta mitään lippuja ei koskaan saatu. Lähetettiin sähköposteja - ei vastausta. Uhkailin vähän poliisilla niin saapui vastaus, että on ihan normaalia, että tilausvahvistuksessa voi kestää. Meidän pitäisi odottaa seuraavaan päivään ja sitten ottaa yhteyttä jos lippuja ei vieläkään kuulu. Kyseinen virkailija tosin olisi tavoitettavissa vasta seuraavalla viikolla, mutta joku hänen kollegansa kyllä vastaisi meille, mikäli aikaa löytyisi.

No, ei näkynyt lippuja. Laiteltiin lisää sähköposteja - ei vastausta. Koitin soittaa ökykalliiseen asiakaspalvelunumeroon, mutta saldo kului loppuun pelkästään jonotellessa. Olisi pitänyt googletella firmaa ennen ostopäätöstä, paljon huonoja kokemuksia tuntui ihmisillä olevan. Sitten lopulta mulla ilmeisesti välähti. Päädyin yhtiön facebook-sivuille, mihin ihmiset olivat kirjoitelleet viestejä tyyliin "olen odottanut teiltä sähköpostivastausta useamman kuukauden, voisitteko ystävällisesti vastata, vai mitä tää tämmönen on!?!" ja siihen oli sitten vikkelään henkilökunta vastannut että olemme juuri vastanneet sähköpostiisi. Näppäränä tyttönä tein sitten saman ja niin seuraavana päivänä oli tullut joku epämääräinen vastaus, mutta kuitenkin saatiin rahamme takaisin. Naurettavinta on että tämä buukkausfirma koko ajan syytti kaikesta lentoyhtiötä.

Siinä kamppaillessa oli lentojen hinnat sen verran pumpsahtaneen, että jouduttiin ottamaan lento Ryanairilta Ryggeen, joka on Oslon kupeessa. Oltiin varauduttu ottamaan Ryggestä shuttle-bussi Osloon, mutta mukavaksi yllätykseksemme sulhasen äiti olikin meitä autollaan vastassa.

Ei ajettu suoraan kohti häähulinaa, vaan päätettiin ensin käydä meren äärellä syömässä välipalaa ja hengittämässä parantavaa meri-ilmaa. Maisemat matkalla eivät kovinkaan paljon eronneet suomalaisesta. Ilma oli mieletön. Sateisesta ja kalseasta Berliinistä täydelliseen kesäpäivään!
Lunch Pack - muutama leipä erilaisilla juustoilla ja makkaroilla. Norjassahan lapset eivät saa kouluruokaa, vaan suuntaavat tällaisten nyyttien kanssa kouluun.


Oli jotenkin puhdistava ja taianomainen eväshetki. Ihan paras aloitus reissulle.Kuva: Mikko


Kuva: MikkoJatkettiin matkaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...