perjantai 22. heinäkuuta 2011

Day 3 - Serpentiinitietä vuoristoon


Aamulla varhain kun aurinko nousi, tai ainakin hyvissä ajoin seuraavana päivänä, lähdettiin ajelemaan rantaserpentiiniä pohjoiseen. Määränpäänämme oli Andorra, jossa synttärisankari halusi juhlistaa merkkipäiväänsä.
Kuva: Anneka

Matkapahoinvoinnille lievästi taipuvaisena matkan alkuvaihe teki vähän tiukkaa. Sen verran kimuranttia oli tie nimittäin. Kun tähän yhtälöön vielä lisätään korkeanpaikankammo, niin aika rajoilla liikuttiin. Hyvät oli maisemat kyllä, se mitä uskalsi sivuilleen kuikuilla.
En ollut ainoa, jota jännitti, pelotti ja huippasi, joten yhteistuumin pysähdyttiin kahvin sijasta keskipäivän kaljalle. Se kyllä ihan kivasti rentoutti.


Kuva: Anneka

Tuo Kalise on kai vähän niinkuin Ingman tai Valio tai GB Glace, olettaisin. Joka tapauksessa ihan osuva nimi jätskimerkille :)


Matka jatkui. Jossain vaiheessa torkahdin. Nukahdan aina autossa. Nälkä alkoi hiipiä ja haluttiin pysähtyä lounaalle, mutta siestan aikaan kun oltiin liikenteessä, ei mikään paikka ollut auki. Kahvit ja kolat kuitenkin saatiin yhdestä baarista. Autossa pupellettiin äidin valmistamia eväsleipiä, juotiin matkasangriaa ja arvuuteltiin espanjan kielen sanoilla. Jos ei kukaan tiennyt sanaa (erittäin todennäköistä), alettiin antamaan vihjeitä. Nyt tiedän mitä tarkoittaa pato (ankka), ojo (silmä), ajo (valkosipuli), asunto (asia) ja media (pitkä sukka).Ajettiin myös "Olot"-nimisen paikan ohi. Ja ohitettiin krapulakuljetus.Vuoristossa olikin jännää. Enpä ollut koskaan aikaisemmin käynyt niin korkealla nimittäin. Maisemat oli komeat ja ilma viileää. Etsittiin pysähdyspaikkaa / vessaa vaikka kuinka kauan. Lopulta tilanteen kehkeydyttyä sietämättömäksi pysähdyttiin seuraavaan kurviin vuoristopissille.Kuva: Mikko

Kuva: Mikko

Kuva: Mikko

Tämä kuva on omistettu Eveliinalle :)Kierrettiin ehkä jotain pidempää reittiä Andorraan, ajettiin aika kauan sitä vuoristoa ylös ja alas, mutta oli se sen arvoista - elämys! Lopulta päästiin Andorraan ja pysähdyttiin ensimmäiseen kauppa-kompleksiin syömään hampparit ja ostamaan illaksi kuohuvaa.Linkki

2 kommenttia:

  1. uuuh mulle kuva! oon heräilly tästä jostain bloggaamiskoomasta ja nyt vasta huomailen asioita! :D

    VastaaPoista
  2. Hehe, juu oon huomanu että vähän hiljasta pidelly Hamppukaupungissa! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...